Hirdetés

Ezt az új Google-funkciót feltétlenül próbálja ki a mobilján!

|

A keresőóriás immár lehetővé teszi, hogy automatikus törlést állítsunk be a helyelőzményekhez és a tevékenységnaplókhoz.

Hirdetés

Internetes világunk egyik legégetőbb problémája, hogy milyen mértékű és mélységű betekintést engedünk a nagyvállalatoknak netezési szokásainkba és alkalmazás-használatunkba. Van, aki fütyül az egészre, mások mindent megtesznek, hogy eltüntessék böngészésük összes nyomát, a többség pedig valahol a két szélsőség között egyensúlyoz.

Keresési monopóliuma, és az általa birtokolt sokfajta eszköz miatt a Google-nál különösen sokfajta személyes adat akkumulálódik, és emiatt komoly támadások érik a céget. A keresőóriás a jelek szerint odafigyel a kritikákra, és a felhasználók megnyugtatása érdekében bevezette a helyelőzmények, illetve tevékenylisták automatikus törlésének lehetőségét.

Hirdetés

A szolgáltatás időzíthető, vagyis szabályozhatjuk, hogy a Google mennyi idei őrizze meg az adatokat. Két beállítási lehetőségünk van: 3 és 18 hónap, és a megadott idő után az adatok kitörlődnek fiókunkból.

A szolgáltatás terjesztését már megkezdte a Google, az új beállítási lehetőségek a Helyelőzmények, illetve Internetes és alkalmazástevékenység (Web & App Activity) részben érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.