Hirdetés
. Hirdetés

Felhőben legjobb a Tresorit

|

A titkosított tárhelyszolgáltatást kínáló cég kapta a fődíjat a EuroCloud Magyarország Egyesület tegnapi ceremóniáján.

Hirdetés

A EuroCloud Magyarország Egyesület idén ismét meghirdette EuroCloud Award versenyét, amelynek ezúttal az innováció és a kiberbiztonság volt a kiemelt témája. A beérkezett pályázatokat elbíráló, rangos zsűri értékelése alapján a Hungarian Cloud Award 2014 fődíját – és az ezzel járó Best Cloud Player címet - a Tresorit Kft. kapta.

A 2011-ben alapított Tresorit felhőalapú, erős, katonai szintű titkosítással védett tárhelyszolgáltatást kínál, amely a bizalmas dokumentumok tárolására, szinkronizálására és megosztására ad lehetőséget. A freemium modellben kínált szolgáltatást 2013 végétől az üzleti felhasználók fizetős megoldásként is elérik. A benyújtott pályamunka alapján a zsűri megállapította, hogy a Tresorit, bár még mindig nagyon fiatal cég, olyan, piacilag kiforrott megoldással rendelkezik, amely az európai színtéren is felveheti a versenyt a nemzetközi szereplőkkel.

 

Szilágyi György, a Tresorit operatív vezetője vette át a fődíjat Bellák Zoltántól, a EuroCloud Magyarország Egyesület elnökétől

 

A legjobb cloud felhasználónak járó díjat a HPIX Kft. érdemelte ki, a legjobb magánszektorbeli esettanulmányt a Mobile Engine Kft. adta be, míg a közszférában megvalósított projektek közül a Doctusoft Kft. pályázata bizonyult a legjobbnak. Kiemelt díjat kapott az Ericsson Magyarország Kft., amely tavaly nyáron jelentette be, hogy cloud fejlesztőközpontot hoz Budapestre, valamint a Red Steed Studios Kft. a bitcoinos rendszerhez hasonló, azt is kezelni tudó, magas szintű biztonságot nyújtó virtuális fizetési platform kifejlesztéséért. A legjobb cloud startup ötletnek járó különdíjat a telematikai szolgáltatásokon dolgozó Vemoco Telematics Kft. érdemelte ki, és a zsűri döntése alapján különdíjat kapott a svéd bejegyzésű, de magyar vezetéssel működő Arenim Technologies Cryptalk elnevezésű, titkosított azonnali üzenetküldést és beszélgetést lehetővé tévő cloud szolgáltatása.

- Egyesületünk fő célja, hogy néhány éven belül Budapestet Európa egyik cloud fellegvárává tegyük, és ebbe a vízióba illeszkedik a mostani díjátadó is – fogalmazott Bellák Zoltán, az EuroCloud Magyarország elnöke a kedden megrendezett eseményen.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy 2012-ben Magyarország már nagy sikert ért el, amikor az EuroCloud éves luxemburgi kongresszusán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata kapta meg a legjobb európai cloud felhasználónak járó díjat. A Hungarian Cloud Award 2014 díjazottai idén is meghívást kapnak az európai EuroCloud Award pályázatra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.