Hirdetés
. Hirdetés

Feltörték a Kicksartert

|

A crowdfounding oldal felhasználóinak adatait sikerült eltulajdonítani, de a hitelkártya információk biztonságban vannak.

Hirdetés

Az eset még a múlt hét közepén történt, a Kickstartert a hatóságok értesítették a hackelésről. „A jelszavakat nem sikerült megszerezniük, de az elképzelhető, hogy a bűnözőknek – megfelelő technológia birtokában – sikerült feltörniük a gyenge belépőkódokat” – áll Yancey Strickler, Kickstarter CEO felhasználókhoz írt emailjében.

Hirdetés

Stickler igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy bár az email címeket és a telefonszámokat a hackereknek sikerült megszerezniük, a bankkártya adatok biztonságban vannak. Ennek oka, hogy az oldalon nem tárolják a teljes kártyaszámot csak az utolsó négy számjegyet.

 

Mindenesetre a Kickstarter felhívta a felhasználók figyelmét, hogy lehetőleg változtassák meg jelszavuk minden olyan oldalon ahol a Kisckstarteres belépőkódjukat használták. Öröm az ürömben, hogy azok, akik Facebook fiókjukat használják a belépéshez nyugodtan alhatnak, ezek az adatok ugyanis nem kerültek a betörők birtokába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.