Hirdetés
. Hirdetés

Figyelmeztetést adott ki a Microsoft

|

Semmi esetre se nyissuk meg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kéretlen elektronikus levelek mellékleteit, mert könnyen pórul járhatunk. Kiterjedt adathalászati kampányt fedezett fel a Microsoft.

Hirdetés

Koronavírus témájú, kiterjedt adathalászati kampányra hívja fel a számítógép-használók figyelmét a Microsoft. A kiberbűnözők a távoli adminisztrációt lehetővé tévő NetSupport Managert telepítik a fertőzött levélmellékletet megnyitók eszközére, és teljes körű ellenőrzést szereznek a számítógép felett.

Hirdetés

A Microsoft Security Intelligence csapat több tweetben további részleteket közölt a jelenleg folyó kampányról, ezekből kiderül, hogy a hackerek rosszindulatú Excel-dokumentumok segítségével fertőzik meg óvatlan áldozataik számítógépét egy távoli hozzáférést bizosító trójai programmal.

A támadás úgy kezdődik, hogy a potenciális áldozatok egy hamisított emailt kapnak a koronavírus elleni küzdelemben kiemelt szerepet betöltő amerikai John Hopkins Center nevében. A levél azt állítja, hogy friss adatokat közöl a Covid-19-ben elhunyt áldozatok számáról, az információ megtekintéséhez a címzetteknek meg kell nyitniuk a mellékelt Excel-táblázatot.

Ha valaki megnyitja a fájlt, az Excel engedélyt kér a tartalom megjelenítésére, majd az engedélyezés után futtatja a dokumentumba épített rosszindulatú makrókat, amelyek aztán letöltik és telepítik a NetSupport Managert. A fertőzéshez tehát szükség van az érintett - kíváncsisága miatt óvatlanná váló - felhasználó hathatós közreműködésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.