Hirdetés
. Hirdetés

Folytatódik az androidos rémálom

|

Több milliónyi mobil eszköz van veszélyben az újonnan felfedezett Stagefright kihasználási módszer miatt.

Hirdetés

A biztonsági kutatók folyamatosan hiányosságokat találnak az Android multimédia könyvtárában. A NorthBit most szakértői egy új módját fedezték fel egy régi sebezhetőség (a Stagefright) kihasználásának. A támadás a mobil operációs rendszer 2.2-től 4.0-ig terjedő verzióját, valamint az Android 4.0-t és 5.0-t használókat veszélyezteti. A biztonsági cég szerint a legnagyobb hatékonysággal a Google-féle Nexus 5 Stock ROM, valamint kis módosítással a HTC One, LG G3 és Samsung S5 eszközök törhetők fel a módszerrel. Az eredeti Stagefright sérülékenységeket a Zimperium fedezte fel 2015 elején, ez több milliónyi eszközt érintett. Azóta a Google több alkalommal adott ki frissítést a hibák kijavítására, a kutatók azonban folyamatosan újakat találnak.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.