Hirdetés
. Hirdetés

Fontos biztonsági frissítés a Windows 7-hez

|

A Microsoft új szoftvere egy olyan rést foltoz be, ami a januári Meltdown biztonsági frissítéssel került a rendszerekre.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft egy olyan fontos frissítést adott ki a Windows 7-hez és a Windows Server 2008 RS-hez, amely a januári Meltdown folt által létrehozott sebezhetőséget orvosolja.

Ulf Frisk biztonsági kutató fedezte fel, hogy a Windows 7 Meltdown frissítésének egyik hibája révén a támadók memória-írási és -olvasási jogokat szerezhetnek a rendszerben, és ezek kihasználásával teljesen hatalmukba keríthetik a gépet.

A Microsoft veszélyesnek ítéli a sebezhetőséget, és bár egyelőre egyetlen olyan támadásról se tudni, ami a hibát kihasználta volna, azt ajánlja a felhasználóknak, hogy a lehető leghamarabb telepítsék a foltot.

A sebezhetőség csak a Windows 7-et és a Windows Server 2008-at érinti, a többi operációs rendszer védett. És mivel a hiba a januári Meltdown frissítéssel került a rendszerekre, azok a számítógépek, amelyek a 2017 decemberi biztonsági frissítést futtatják, szintén nem érintettek.

Az új foltot a Windows Update telepíti a megcélzott rendszerekre, de külön is letölthető a Microsoft Update katalógusból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.