Hirdetés
. Hirdetés

Fontos javítást adott ki régi Windowsokhoz a Microsoft

|

A rég nyugdíjazott rendszereket védő biztonsági foltot kézzel kell letöltenünk.

Hirdetés

Hirdetés

Az utóbbi napok egyik szenzációja, hogy a Microsoft javításokat adott a Windows XP és Windows Server 2003 rendszerekhez. Ez mindenképp súlyos fenyegetésre utal, hiszen a cég a 2017-es WannaCry járvány idején készített utoljára foltot a sok éve nyugdíjazott Windows XP-hez. (A Windows XP nyilvános támogatása 2014. áprilisában szűnt meg, a Windows Server 2003-é 2015. júliusában.)

A Microsoft természetesen továbbra is úgy véli, hogy sebezhetőségek elleni védelem legmegbízhatóbb módja, ha továbbfejlesztünk a legfrissebb Windowsra, ennek ellenére végszükség esetén régi rendszereire is gondol.

A legújabban felfedezett hibát állítólag még nem használták ki a kiberbűnözők, de ez nyilván csak idő kérdése. A sebezhetőség "férgesíthető", vagyis a sebezhetőséget kihasználó kártékony kódok a WannaCry-hoz hasonlóan gépről gépre tudnak továbbterjedni.

A most kijavított sebezhetőséget egyébként biztonsági kutatók hozták nyilvánosságra, és a javítást kézzel kell letölteni a Microsoft Update katalógusából.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.