Hirdetés
. Hirdetés

GDPR: tippek megfeleléshez

|

Az unió általános adatvédelmi rendeletét tanulmányozva a vállalatirányítási rendszerben tárolt adatokkal kapcsolatban is sok cégnél felmerül a kérdés, pontosan minek és hogyan kell megfelelni. A sERPa és a Nagy Machinátor segít a GDPR-követelmények teljesítésében.

Hirdetés

Hirdetés

A szabályozás kiemeli, hogy csak annyi személyes adatot lehet kezelni, és csak addig, amennyit és ameddig az adott célból feltétlenül szükséges. A cél megszűnése vagy kérelem esetén az adatokat törölni kell a nyilvántartásból, és ezt dokumentálni kell. A PROGEN ERP-megoldásai összetett szűrési lehetőségekkel segítenek ebben a személyes adat (például név, elérhetőség) összes előfordulási helyét megmutatva. Mivel a sERPa és a Nagy Machinátor is központi szerveren fut, bármely felhasználó bármely kliensgépen törölheti az adatot, az érvényes lesz az egész, integrált rendszerben. A naplózással pedig az adatokban történt változások és a törlések is listázhatók a dokumentációhoz.

           

Hozzátartozik az IT-biztonsághoz az operációs rendszer és a víruskereső rendszeres frissítése, a merevlemez és a pendrive-ok titkosítása, valamint a biztonságos adatmentés is. Nagyrészt "házon belüli" teendők ezek, amelyekre a rendszergazdának kell odafigyelnie. Részben azonban a PROGEN is segíteni tud ebben, mert a sERPa vagy a Nagy Machinátor rendszer üzemeltetését nem saját kiszolgálón megoldó ügyfeleinek nagy kapacitású szervert, biztonságos tárhelyet, vírusvédelmet és rendszerfelügyeletet is kínál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.