Hirdetés
. Hirdetés

Google: az Android biztonságosabb, mint valaha

|

Naponta 6 milliárdnyi telepített appon végzett vírusellenőrzést a keresőkirály, hogy javítson a mobil operációs rendszer biztonságán.

Hirdetés

Az Android mobil operációs rendszer biztonsága katasztrofálisnak tűnik: szinte naponta érkeznek hírek a veszélyesnél veszélyesebb, sokszor megszüntethetetlen fertőzésekről, újabb és újabb kritikus sérülékenységekről. A Google most kiadott jelentése egészen más képet fest a rendszer biztonsági helyzetéről. Eszerint az Android nagymértékben biztonságos, mivel a vállalat naponta 6 milliárdnyi telepített app-pot vizsgál át rosszindulatú programok után kutatva, és naponta összesen 400 millió eszközt szkennel, hogy azonosítsa az esetleges hálózatalapú vagy az eszközökön található fenyegetéseket. A Google a kizárólag a hivatalos Google Play áruházból appokat letöltő eszközöknek csupán kevesebb, mint a 0,15 százalékán talált kártékony alkalmazást.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.