Hirdetés
. Hirdetés

GTB: DLP a felhőtárhelyekre is

|

A GTB elsőként terjeszti ki a felhőalapú tárhelyekre a DLP-t szabadalmaztatott, egyedülálló Stealthfence rendszerével.

Hirdetés

A GTB kutatása szerint ugyanis több mint tízezer fajta online tárhely érhető el az interneten, melyekre a felhasználók – gyakran az eszközön automatikusan beállított tárhelyekkel – a vállalati kontroll megkerülésével szinkronizálhatnak akár érzékeny céges adatokat tartalmazó fájlokat is.

Hirdetés

GTB StealthfenceA beépített adatklasszifikáció automatikusan felismeri a felhasználók számítógépén a legtöbb ismert felhőalkalmazás (például Dropbox, Box, Azure, Office 365, Google Drive, OneDrive) szinkronizálásra létrehozott mappáját. A rendszer telepítésével felügyelhető, szükség esetén blokkolható az előre beállított szabályok alapján érzékenynek minősülő adatok megosztása. Az is kiderül, hogy a telepítést megelőzően milyen adatok kerültek ki az online tárhelyre. A Stealthfence már részleges adategyezés esetén is képes bármilyen fájltípusban, így akár a videó vagy a CAD fájlokban felismerni a vállalati adatokat. Emellett a szoftver automatikusan képes jogosultságkezelő azonosítót (IRM) elhelyezni ezeken a fájlokon, amivel szintén megfelelően felügyelhető a bizalmas adatokhoz való hozzáférés.

 

„A GTB egyik előnye, hogy az adatklasszifikációt készítő modul a DLP rendszertől teljesen függetlenül is licencelhető és használható – immár az online tárhelyeken is. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak módszertanban és erőforrásokban, de pénzügyileg is több részre bontsák fel a vállalatok a DLP projektet” – tette hozzá Kocsis Tamás DLP-szakértő, a gyártót Magyarországon képviselő biztributor munkatársa.

A GTB Technologies komplett adatszivárgás-védelmi rendszere újraértelmezi a DLP projekteket. A Gartnernél a Visionaries negyedbe sorolt gyártó kiemelkedik versenytársai közül fejlett digitális ujjlenyomati technológiájával, amely megbízható védelmet nyújt az érzékeny adatoknak. Több információért látogasson el a GTB weboldalára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.