Hirdetés
. Hirdetés

Gyanús digitális lábnyom

|

A digitális lábnyom minden olyan akaratlanul vagy szándékosan hagyott lenyomat a neten, amely alkalmas arra, hogy információval szolgáljon rólunk.

Hirdetés

Hirdetés

Online vásárlásaink, a használt weboldalak sütijei, keresési eredményeink ugyanúgy árulkodnak rólunk, ahogyan kommentjeink, blogunk, saját weboldalunk vagy közösségimédia-aktivitásunk. Általánosan elfogadott, hogy mind a túl kicsi, mind a túl nagy digitális lábnyom hátrányokkal járhat. Bizalmatlanságot kelthet álláskeresés során, ha a leendő munkaadó nem talál rólunk nyilvános profilt, de az is gyanús lehet, ha túl sok adat lelhető fel rólunk.

A 14-18 éves korosztály tagjai ennek megfelelően háromszor annyira tartanak attól, hogy kínos információk kerülhetnek elő róluk a neten, mint a felnőttek. Talán ennek is köszönhető, hogy egyre népszerűbbek körükben azok az alkalmazások, amelyekkel csak korlátozott ideig elérhető tartalmakat hozhatnak létre, állapította meg egy kutatás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.