Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsan terjed, több mint 270 millió gépen fut a Windows 10

|

A Microsoft adatai szerint a felhasználók immár több mint 75 milliárd órát töltöttek az új operációs rendszerben.

Hirdetés

A most zajló, San Franciscó-i Build fejlesztői konferencián a Microsoft arról számolt be, hogy a Windows 10-re való áttérés továbbra is lendületesen halad, és már több mint 270 millió számítógépen használják aktívan az új operációs rendszert. Ez azt jelenti, hogy az adoptálás üteme felülmúlja az összes korábbi operációs rendszerét, és a szoftvergyártó statisztikája szerint a felhasználók már több mint 75 milliárd órányi időben futtatták a Windows 10-et. A szoftvert a tavaly július végi megjelenése után eltelt négy hétben 75 millió számítógépre telepítették, októberben érte el a 110 milliót a felhasználói tábor mérete, idén januárban pedig már 200 millió telepítéssel büszkélkedhetett a legújabb Windows-változat.

Még az operációs rendszer kibocsátása előtt azt az ambiciózus célt tűzte ki a Microsoft, hogy 2018-ra 1 milliárd eszközön fusson a Windows 10. A szoftvergyártó operációs rendszerekért felelős vezetője, Terry Myerson a Build konferencián optimistán nyilatkozott ezzel kapcsolatban, megemlítve, hogy egyedül az amerikai védelmi minisztérium még az idén 4 millióval járul hozzá a cél eléréséhez. Hátráltatja viszont a rendszer terjedését, hogy sok felhasználót kifejezetten zavarnak az operációs rendszer agresszív frissítési próbálkozásai, melynek hatására nemrégiben megjelent egy segédprogram is az automatikus továbbfejlesztés megakadályozására. Ráadásul a Windows 10-re való ingyenes frissítés csupán a kiadásától számított egy évig lehetséges, a határidő, 2016 júliusának vége rohamosan közeledik.

 

Ugyancsak a Build konferencián hangzott el, hogy új Universal Windows Platform (UWP) appok érkeznek a Windows Áruházba. Ezek között megtalálható lesz a fő Facebook alkalmazás és a Facebook Messenger. A Facebook ugyancsak elhozza Facebook Audience Networkjét a UWP-be, lehetővé téve 3 milliónyi Facebook-hirdetőnek, hogy windowsos ügyfeleket érjen el.

Bejelentette azt is a Microsoft, hogy kifejlesztette a Project Centennial elnevezésű asztali alkalmazás konvertert, amely a meglévő Win32-es appokat UWP appokká alakítja át. Ennek révén egyszerűen bevihető lesz a meglévő 16 milliónyi Win32 és .Net app a Windows Áruházba a Microsoft-vezetők szerint. Mi több, a Xamarin nemrégiben megtörtént akvizíciójának köszönhetően a felhasználók a Xamarin eszközkészlet segítségével egyszerűbben átvihetik az Android- és iOS-appokat is a Windows platformra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.