Hirdetés
. Hirdetés

Háború és béke: avagy proaktív védelem, nem csak kiberháború idejére

|

A februárban kezdődött orosz-ukrán háború a modern kor legjelentősebb információs hadviselését hozta. A tanulságok ugyanakkor már most jól levonhatóak. És lesz még belőlük bőven. Ez a webinársorozat segít a hatalmas információs zajban kiigazodni.

Hirdetés

A kiberháború év elejétől életünk részéve vált, még ha nem is érezzük feltétlenül a saját bőrünkön. Mert közvetlenül nem érezzük. És jó lenne, ha ez így is maradna. Ezért a felhasználók és a cégek is sokat tehetnek! A biztributor 5 részes, ingyenes és rendhagyó webinar sorozata sok mindenre választ ad.

Ha a kíváncsiság nagy úr, akkor a Háború és béke című webinársorozatra már most lehet regisztrálni itt >>>

A februárban kezdődött orosz-ukrán háború a modern kor legjelentősebb információs hadviselését hozta. A nemzetközi kiberháború főleg két ország, de sokkal inkább irreguláris hackerkollektívák között zajlik. Az offenzívák és a védekezés mentén jelentős eredményeket láthattunk, de mindezek ellenére még egyik fél sem vetette be a digitális csillagrombolóját. Ha egyáltalán létezik ilyen. Ha egyáltalán bárki be is akarja vetni. A tanulságok ugyanakkor már most jól levonhatóak. És lesz még belőlük bőven. Többek között az, hogy a biztonsági csapatoknak jelenleg már nincs ideje napokig, órákig elemezni egy-egy incidenst, támadást vagy csalási formulát: ennél jóval gyorsabban történnek az események, így a szervezeteknek és a felhasználóknak is sokkal gyorsabban kell alkalmazkodniuk. A hatalmas információs zajban pedig nehéz kiigazodni.

Hirdetés

Egy a jelenlegi krízishelyzethez hasonló szituációban felértékelődnek a megfelelő kiberbiztonsági megoldások és azok használata, így az a szervezet, intézmény kifejezetten előnybe kerülhet, aki olyan szolgáltatásokat használ, amelyekkel sikeresen lehet felvenni a harcot a támadó féllel. De közel sem elég ezeket az eszközöket, szolgáltatásokat megszerezni, megvásárolni: tisztában kell lenni az adott szektort veszélyeztető - olykor akár - specifikus kiberbiztonsági trendekkel és aktuális veszélyekkel.

A szektorra lebontott fenyegetettségi elemzések, káros kód és sérülékenység leírások, egyes hackercsoportokról készített jelentések, adathalász levél minták és trendek, vagy azokra felkészítő online tréningek, szimulációk, esetleg az igényekhez igazított kiberhírszerzési információk kulcsfontosságúak lehetnek a proaktív védelem kialakításában. Ezen humán faktort is igénylő, sőt, kifejezetten a biztonságtudatosság kialakítását és magasabbra szintre emelését támogató rendszerek és szolgáltatások mellé a modern kor technikai kritériumainak megfelelő, illetve az azokat meghaladó eszközökre éppúgy szükség van a megfelelő védelem kialakításához.

A biztributor 5 részes, ingyenes és rendhagyó webinársorozata épp ezekben képes segítséget nyújtani. Az aktuális kiberbiztonsági trendek, az orosz-ukrán háború kiberaspektusai mellett szó esik majd azokról a veszélyekről is, melyekkel a felhasználóknak, egy KKV-nak vagy akár egy nagyvállalatnak is szembe kell néznie. Az elméletben elképzelt és levezetett támadásokra proaktív védelmi válaszokkal fognak reagálni.

Az interaktív webinárok sajátos antológiai sorozatként értelmezhetőek: tehát az egyes részek szorosan nem kapcsolódnak egymáshoz, de a big picture talán akkor áll össze, ha mindegyik webinar megtekintésre kerül.

Addig is egy kis ízelítő és menetrend:  1. Június 09. 10:00: Nemzetközi kiberháború vs. kiberbiztonsági trendek, azaz: a j0 jelsz0 már n3m elég!
  2. Június 14. 10:00: A leggyengébb láncszem az ember (vagy mégsem?)
  3. Június 16. 10:00: Levelet kaptam lájf: egy adathalász e-mail története
  4. Június 21. 10:00: Nem hackelnek meg, ha nincs számítógéped
  5. Június 23. 10:00: Kiberbiztonsági receptek ínyenceknek. Hozzávalók: XDR, zero-day, APT, kiberhírszerzés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.