Hirdetés
. Hirdetés

Hackelési kísérlet a Dell weboldala ellen

|

A technológiai óriás weboldaláról vásárlói információkat próbáltak meg ellopni.

Hirdetés

Bejelentette a Dell, hogy illegális behatolást észlelt a Dell.com weboldalon, amelynek célja vásárlói információk ellopása volt. A vállalat november 9-én észlelte és blokkolta a rosszindulatú tevékenységet, az érintett adatok csak nevekre, e-mail-címekre és titkosított jelszavakra korlátozódtak.

Hirdetés

A cég közleménye szerint lehetséges, hogy ezen információk egy részéhez hozzájutottak a kiberbűnözők, de a belső vizsgálat nem talált erre vonatkozó bizonyítékokat. Ettől függetlenül kiberbiztonsági óvintézkedésekeet vezettek be az esetleges adatlopás káros következményeinek a mérséklésére. Ennek keretében resetelték a jelszavakat, vagyis az ügyfeleknek új jelszavakat kell használniuk a bejelentkezéshez. Hitelkártya és más bizalmas információk nem voltak veszélyben, és az incidens nem volt hatással a Dell termékeire vagy szolgáltatásaira.

Forrás: Dreamstime

A Dell a potenciális behatolás észlelését követően azonnal életbe léptetett válaszintézkedéseket, és elindította az ügy kivizsgálását. A vállalat megbízott egy digitális nyomozásra szakosodott céget, hogy az egy független vizsgálatot folytasson le, és felvette a kapcsolatot a rendvédelmi szervekkel.

A fejlett információbiztonsági fenyegetések korában élünk, és a Dell elkötelezett arra, hogy minden lehetséges intézkedést megtegyen a vásárlói információk megvédése érdekében, olvashatjuk a vállalat közleményében. Ennek keretében megkértük a vásárlóinkat, hogy más fiókok esetében is változtassák meg a jelszavukat, ha ott ugyanazt a jelszót használják, mint a Dell.com webhelyen. A Dell a továbbiakban is komoly összegeket fordít információtechnológiai hálózatai és biztonsági rendszerei fejlesztésére, hogy észlelje és megakadályozza a jogosulatlan hozzáféréseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.