Hirdetés
. Hirdetés

Hackerek keltették Gorbacsov halálhírét

|

A RIA Novosti orosz hírügynökség német nyelvű Twitter oldalán keltették az utolsó szovjet elnök halálhírét.

Hirdetés

Hirdetés

A hírügynökség perceken belül közbelépett és eltávolította a honlapjára szerda este felkerült hamis üzeneteket, amelyek arról tudósítottak, hogy Gorbacsov meghalt Jekatyerinburgban egy kávézóban, amikor egy független helyi politikussal találkozott - írta a France 24 francia hírportál csütörtökön.

A támadás mögött álló személyek kiléte egyelőre nem ismert.

A RIA Novosztyi közölte, hogy az ügyészség és az orosz szövetségi biztonsági szolgálat, az FSZB segítségét kéri az ügy felderítésében.

"Hiába reménykednek, élek, és köszönöm jól vagyok" - idézte a Novaja Gazeta orosz lap online kiadása csütörtökön Mihail Gorbacsov közleményét, aki szerint a hackerek "valamely hatóság utasításra járhattak el".

Miközben Gorbacsov, a "peresztrojka atyja" nagy megbecsülésnek örvend Nyugaton, Oroszországban sokan őt teszik felelőssé a Szovjetunió összeomlásáért és az azt követő gazdasági és társadalmi káoszért.

Nem mentes a feszültségektől Gorbacsov viszonya a jelenlegi orosz vezetéssel, Vlagyimir Putyin elnökkel sem, akinek több alkalommal is azt vetette szemére, hogy visszalépett az ország demokratizálódásának folyamatában.

A 82 éves egykori szovjet elnök egészségi állapota romlik. Szóvivőjének közleménye szerint cukorbetegsége miatt június végén pár napot kórházban töltött kivizsgálásra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.