Hirdetés
. Hirdetés

Hamis állásajánlatokkkal próbálkoznak bűnözők

|

A LinkedIn közösségi karrieroldalon kutatnak áldozatok után a kiberbűnözők.

Hirdetés

Hirdetés

A potenciális áldozatoknak hamis állásajánlatokat küldenek, hogy rosszindulatú programokkal fertőzzék meg a számítógépüket. A Proofpoint biztonsági cég szerint az esetek többségében a More_eggs nevű hátsóajtót vetik be, amely letöltőként szolgál, és újabb rosszindulatú kódokat telepít a feltört PC-re.

A kiberbűnözők LinkedIn profilokat hoznak létre, majd a kiszemelt áldozatoknak rövid üzenetben hívják fel a figyelmét egy álláslehetőségre. Néhány nappal később e-mailt küldenek a LinkedInen megadott címre, és megpróbálják a célszemélyeket olyan ál weboldalakra csalni, amelyek állításuk szerint további információkat tartalmaznak az állásról. Miután a weboldalt betöltötték, az elkezd letölteni egy Word-dokumentumot, amelynek rosszindulatú makrója megfertőzi a számítógépet a More_eggs hátsóajtóval.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.