Hirdetés
. Hirdetés

Vigyázat, három lépésben támad az új androidos trójai!

|

Aki bankolni akar a mobilján, ne nézegessen pornót, mert könnyen bekaphatja a SlemBunkot.

Hirdetés

A FireEye kutatói decemberben azonosították az új androidos trójait, amely az online bankolókat zsebeli ki. Miután a mobilra települt, figyeli a műveleteket, és ha banki alkalmazás indul, kidob egy hamis felhasználói felületet, amin keresztül ellopja a jelszavakat és más bizalmas infókat.

A SlemBunk megjelenése óta folyamatosan fejlődik: jelenleg több, mint harminc bank és két népszerű fizetési szolgáltatás felületét tudja utánozni, és míg eleinte appok kalózkópiáival terjedt, ma már sokkal trükkösebben keríti be áldozatát. A pornóoldalt böngésző balek üzenetet kap, hogy a videó lejátszásához frissítse Flash Playerét. Ehhez egy APK-t (androidos alkalmazáscsomagot) kell letöltenie, ami nem direkten kártékony, emiatt simán átcsúszik a beépített ellenőrzési rendszeren. Csakhogy létrehoz egy átmeneti APK-t, amely dinamikusan betöltődik a memóriába. Ez még mindig nem rosszindulatú, de tartalmaz egy rutint, ami letölti az utolsó, kártékony kódot.

A háromlépcsős eljárás megnehezíti a detektálást, és a letöltő az aktív rész törlése után újra letölti a kódot. Ez a kifinomultság arra utal, hogy a SlemBunk mögött olyan fejlesztők állnak, akiktől  még sok piszkos trükk várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.