Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas biztonsági frissítés érkezik Redmondból

|

Tucatnyi biztonsági frissítést ad ki február második hetében a Microsoft a rekordközeli 57 sebezhetőségének orvoslására.

Hirdetés

Az érkező tizenkét update közül 5 “kritikus”, tehát a Microsoft szerint égetően fontos, míg a többit szimplán „fontos”-nak minősítette a vállalat.

Az öt elengedhetetlen frissítés közül kettő a Windows XP Service Pack 3-at és a Windows Vistát érinti, míg a fontosak közül öt a Windows 7-et, négy a Windows 8-at és három-három az XP SP3-at, illetve a tabletekre készült - többek között a Microsoft sajátján, a Surface RT-n is megtalálható - Windows RT-t.

microsoft
microsoft

Két kritikus frissítés az Internet Explorer böngészőket érinti és Paul Henry, a Lumension biztonsági elemzője szerint elképzelhető, hogy az egyik IE frissítésnek köze lehet a Java sebezhetőségéhez. Mint a többi böngésző, az Internet Explorer is az Oracle plug-injére támaszkodik a Java kód futtatásában.

Az Oracle a múlt héten felgyorsította az eredetileg február 19-ére tervezett frissítés elkészítését, miután nulladik napi sebezhetőség dömpingje okozott komoly gondokat, és a biztonsági szakértők éles kritikával illették a vállalatot azért, ahogy a Java problémát kezelték.

Andrew Storms, az nCircle biztonsági igazgatója szerint a frissítés - mivel érinti az Exchange Servert – könnyen fennakadást okozhat a cégek életében. Egy hibás patch vagy kompatibilitási probléma leállíthatja a vállaltok levelezését, ami káoszt okozhat az alkalmazottak körében, és konfliktust az IT-osztályokkal.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.