Hirdetés
. Hirdetés

Hatásos módszer csomaglopások ellen

|

Egy amerikai férfi üres kartondobozokba patronokat rejtett, amelyek hatalmasat durrantak a csomag megmozdításakor.

Hirdetés

Hirdetés

Karácsony táján elharapóznak a csomaglopások, és vannak tolvajok, akik kifejezetten azokra a dobozokra utaznak, amiket kikézbesítettek, de még nem helyeztek biztonságba.

Az amerikai Jaireme Barrow tornácáról elektronikai berendezéseket és autóalkatrészeket loptak el így. A kamerák felvételén látszott, hogy valaki felmarkolja a cuccot, és elszalad, de hiába mutatta meg a videót a helyi rendőrségen, senkit sem tartóztattak le.

Ekkor úgy döntött egy életre elveszi a bűnözők kedvét az ilyen csínytevésektől. Üres dobozokba patronokat rakott, melyek a doboz megmozdításakor hatalmasat pukkantak. Barrow szerint más riasztórendszer is megteszi: lényeg, hogy nagyot szóljon, és megijessze a tolvajt.

Barrow közzétett a YouTube-on néhány felvételt, melyeken jól látszik, ahogy a pórul járt tolvajok hanyatt-homlok menekülnek - egyikük még a mobilját is eldobja rémületében. A megoldás olyan jól bevált, hogy a férfi ma már árulja üres dobozait a neten.

A rendőrség szerint azonban nem biztos, hogy a technika törvényes, mert a tolvajok futás közben megsérülhetnek, vagy halláskárosodást szerezhetnek.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.