Hirdetés
. Hirdetés

Hiába TOR-ozol, az egered leleplez!

|

Egy szakértő szerint a TOR-felhasználókról is tökéletes profilkép készíthető.

Hirdetés

Jose Carlos Norte független biztonsági szakértő olyan módszereket fedezett fel a TOR felhasználóinak profilozására, amelyek segítségével feltörhető a TOR Böngésző biztosította anonimitás.

Az eljárás a felhasználói viselkedésre jellemző apró részletek rögzítésén alapul. Árulkodó például, ki milyen gyorsan görget végig az egerével egy oldalt, és hogyan mozgatja az egérmutatót. Ha pedig trackpadot használ, a görgetési és mozgatási mintái további sebességi adatokkal egészíthetők ki. Mindezek az információk szinte egy ujjlenyomat pontosságával teszik beazonosíthatóvá a felhasználót.

Nem csak a személy, hanem a gépe is profilozható megfelelő technikákkal. Ezek közé tartozik például CPU-igényes JavaScript műveletek futtatása a böngészőben, amelyek segítségével rögzíthető a műveletek végrehajtási ideje. Hasonló információkkal szolgál a getClientRects JavaScript funkció, amely fontos részleteket árul el a hardver és szoftverbeállításról.

A TOR álcáját sokan, sokféle célra felhasználják. Egy biztos: felejtsék el a tökéletes anonimitást!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.