Hirdetés
. Hirdetés

Holnap elrendelhetik a drónok regisztrációját

|

Egyre több olyan incidensről érkezik jelentés, amikor a drónok veszélyesen megközelítettek utasszállító repülőgépeket.

Hirdetés

Az NBC News értesülései szerint az Egyesült Államok új előírásokat vezet be a repülő robotokat vásárlók számára, amelynek egyik leglényegesebb eleme, hogy a vásárlás után regisztrálniuk kell új kedvencüket a szállítási minisztériumnál. Egyre nagyobb az aggodalom ugyanis amiatt, hogy az összevissza reptetett drónok előbb-utóbb összeütköznek egy utasszállító repülőgéppel, és ennek katasztrófa lesz az eredménye. Az új szabályozást állítólag holnap jelentik be, és az előírások várhatóan még az év végi ünnepek előtt hatályba lépnek. Ha a drónt vásárlókról nyilvántartás készül, bármilyen probléma esetén gyorsan elő lehet majd venni őket, ez pedig arra fogja késztetni a dróntulajdonosokat, hogy kétszer is meggondolják, hol játszadoznak repülőjükkel.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.