Hirdetés
. Hirdetés

Időzített bomba minden háztartási robot!

|

Egy kiberbiztonsági cég szakemberei bebizonyították, hogy az otthonokban serénykedő robotok simán gazdáik ellen fordíthatók.

Hirdetés

Hirdetés

Még jó néhány év, míg  a robotok mindennapos részeivé válnak háztartásokainkak. De ez talán nem is akkora baj, egy seattle-i kiberbiztonsági cég kutatásaiból ugyanis kiderült, hogy a mai robotok biztonságán még rengeteg a javítani való.

Az IOActve kutatói hekkeléssel olyan térfigyelő eszközökké alakították a robotokat, amelyek gazdáik tudtán kívül hang-, illetve képjeleket továbbítottak.  Egy másik kísérletükben arra vettek rá egy kínai gyártmányú Alpha 2 robotot, hogy csavarhúzóval össze-vissza szurkáljon egy paradicsomot.

Ma még persze nem nehéz egy ilyen támadás elől kitérni, de a jövő robotjai sokkal fejlettebbek lesznek, és előlük már nem lesz olyan könnyű kereket oldani.

Az IOActive szakértői ráadásul bebizonyították, hogy a nagyobb ipari robotok is sebezhetők. Egy Universal Robotics gyártmányú eszközt sikerült úgy meghekkelniük, hogy működése közben fittyet hányjon mindenféle biztonsági protokollra. Márpedig ez a robot olyan erős, hogy akit karjaival megropogtat, egy életre megemlegeti!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.