Hirdetés
. Hirdetés

Így fertőznek Windowst a profik

|

A WikiLeaks legfrissebb szivárogtatása öt újabb CIA-s hackereszközt mutatott be.

Hirdetés

Hirdetés

A WikiLeaks egy újabb titkos CIA projektről számot meg, amelyet a Windows rendszerek meghekkelésére irányult.

Az Angelfire kódnév alatt futó csomag a Windows XP és Windows 7 rendszereket célozta, és öt részből állt. A Solartime víruskomponens módosította a rendszerindító szektort, hogy betöltődhessen a következő modul, a Wolfcreek, amely különböző vezérlőket tartalmazott, és lehetővé tette további vezérlők és alkalmazások telepítését.

A harmadik komponens, a Keystone egyéb rosszindulatú kódokat felpakolását készítette elő az ügynököknek, míg a negyedik, a BadMFS olyan állomány-rendszerként szolgált, ami eltárolta a többi modul által titkosított vagy tönkretett adatokat.

Az utolsó elem, a Windows Transitory File System a WikiLeaks szerint a BadMFS alternatívája volt, és fájlrendszer helyett ideiglenes fájlokat használt az információk eltárolására.

A dokumentumon nem szerepel dátum, de mivel az Angelfire kifejezetten Windows 7-re és Windows XP-re szakosodott, valószínű, hogy a projektet még a Windows 8 2012-es megjelenése előtt indították.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.