Hirdetés
. Hirdetés

Így hallgathatja le a Google az otthoni beszélgetéseinket

|

A Google Asszisztens mindent rögzít, a Google alkalmazottai pedig belehallgatnak a felvételekbe.

Hirdetés

Hirdetés

A VRT NWS nevű belga csatorna feltárta, hogy a Google Asszisztens által összegyűjtött hangfelvételek révén érzékeny felhasználói adatok kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Az anyag felhívja a figyelmet arra, hogy a mesterséges intelligencia (MI) asszisztensekkel végzett kommunikációnk nem is olyan bizalmas, mint eddig hittük.

A Google Asszisztense és okoseszközei minden velük folytatott kommunikációt rögzítenek és tárolnak - ez a Google szerződési feltételeiből egyértelműen kiderül. Ám az nem mindenki számára világos, hogy ezekbe az anyagokba a Google alkalmazottai bele is hallgathatnak.

Ráadásul noha a hangfelvétel csak akkor kezdődhetne, ha kimondjuk az ébresztő üzenetet (például: "Okay Google"), az eszközök néha maguktól is elindítják a rögzítést.

A VRT NWS-nek számos ilyen anyagba sikerült belehallgatnia, amely a felhasználó tudtán kívül készült, és bizalmas információkat is megörökített.

A Google tagadja, hogy lehallgatná felhasználóit, és azt állítja, a hangfelvételek átvizsgálására csak az Asszisztens nyelvi képességeinek erősítése érdekében van szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.