Hirdetés
. Hirdetés

Így védheti meg magánéleti titkait a web pikáns oldalain

|

A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kate Kochetkova hat pontban foglalta össze, hogy miképpen kerülhetjük el bizalmas adataink kibertérbe való kiszivárgását.

Hirdetés

Tanácsait érdemes betartania mindenkinek, különösen olyan webes szolgáltatások használatakor, mint a társkereső oldalak és a felnőtt tartalmakat kínáló webhelyek. Sajnálatos módon a legtöbb társkereső oldal, erotikus üzlet és más pikáns weboldal nagyon gyenge adatbiztonsággal rendelkezik. Ha ők nem biztosítanak megfelelő védelmet, akkor magunknak kell gondoskodni róla, hogy később ne kelljen sajnálkoznunk a könnyelműségünkön.

Hirdetés

1. Soha ne használja a fő vagy vállalati e-mail címeit! Ha véletlenül kiszivárogna pár adat, a kollégái valószínűleg meglepetten találnák meg Önt azokon a bizonyos listákon. Ha hivatali pozícióval rendelkezik, az internet különc vizsgálóbírói biztosan utánanéznének a kiszivárgott adatoknak, és felfednék, amit találtak - pontosan úgy, ahogyan az Ashley Madison ügyfeleivel tették.

2. Ha lehetséges, fizessen készpénzzel vagy használjon ajándékutalványokat, hogy biztos lehessen abban, az eladó nem tartja nyilván a nevét és a címét. Vagy fizessen egyszer használatos virtuális kártyával, hogy megvédje a fő bankkártyáját a hackerektől.


3. Egy pikáns szolgáltatás weboldalán összekapcsolni a profilját a Facebook és/vagy Instagram fiókjával nem a legjobb ötlet, főként a hackerek és a csalók miatt. Az emberek általában akkor frissítik profiljuk állapotát, amikor nyaralni mennek, és még bejelentkeznek a reptérről, vagy az újonnan vásárolt árukról tesznek közzé képet, akár ékszerekről és drága kütyükről is. Ez tökéletes módja a betörők meginvitálásának. Itt az ideje annak is, hogy a megfelelő adatvédelmi beállításokat alkalmazza a Facebook profilján, ha eddig még nem tette meg.

4. Ha igazán biztonságos privátszférát szeretne létrehozni, ne használja a valódi vezetéknevét, válasszon inkább egy becenevet. A nevével és a fotójával bárki könnyedén megtalálhatja a Facebookon vagy a LinkedInen.
 
5. Ne higgyen az embereknek a társkereső oldalakon. Akár egy csinos hölgyről is könnyen kiderülhet, hogy valójában egy unatkozó szakállas férfi vagy egy robot. Tudja, hogy az Ashley Madison-on szereplő 37 millió regisztrált felhasználó közül csupán 12 ezer fiók tartozott valódi nőkhöz? A többiek férfiak vagy robotok voltak.

6. Sok vállalat megpróbálhatja kihalászni személyes adatait böngészőjéből, beleértve a keresési előzményeket, a tartózkodási helyét és más privát dolgokat, mi több, mindezt az ön tudta nélkül. Ha szeretné ezt megakadályozni, használjon egy hatékony védelmet nyújtó biztonsági megoldást, például a Kaspersky Internet Securityt, amelynek Private Browsing funkciója garantálja, hogy személyes adatai nem hagyják el az eszközét az ön engedélye nélkül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.