Hirdetés
. Hirdetés

Így verik át e-mailben az internetezőket

|

Álmenyasszonyokkal és hamis értesítésekkel cserkészik be áldozataikat az egyre pimaszabb csalók.

Hirdetés

A Kaspersky Lab harmadik negyedéves spamjelentése megállapítja, hogy bár az e-mail forgalomban felbukkanó spamek százalékos aránya csökkent a második negyedév óta, a spamelők egyre többféle módszert használnak, hogy megtévesszék a címzetteket és az e-mail szűrőket. Egy jól ismert adathalász trükk ismét nagyon népszerűvé vált a harmadik negyedévben. Annak érdekében, hogy megkerüljék a csalók a spamszűrőket, az e-mail szövegét és az adathalász hivatkozásokat egy mellékelt PDF dokumentumban helyezik el. Továbbá kihasználva a nyári üdülési szezont, a csalók a szállásfoglalási szolgáltatók, a légitársaságok és a hotelek hamis értesítéseit használták, hogy olyan rosszindulatú programokat terjesszenek, mint például a Downloader.JS.Agent.hhy trójai.

Egy másik fajta spam álmenyasszonyokat kínált külföldi kérőknek. A válaszadást követően további spameket küldtek e-mailen keresztül a csalók, és néhány "menyasszony" pénzt kért, hogy meglátogathassa a kérőjét.

"2015 harmadik negyedévében láthattuk, ahogy a spammerek kihasználják a nyári üdülési szezont és a magányos embereket. Különböző taktikákat használtak, kezdve a szállodák nevében küldött hamis értesítésekkel a PDF csatolmányba illesztett adathalász linkek küldéséig, vagy a magányos vőlegényektől való pénzszerzésig. Ezeknek a taktikáknak a folyamatos fejlődésével mára kiemelten fontossá vált, hogy a felhasználok meg tudják védeni magukat az interneten leselkedő veszélyekkel szemben, amelyre a legújabb biztonsági megoldások révén megvan minden lehetőségük." - mondta Tatyana Shcherbakova, a Kaspersky Lab antispam elemzője.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.