Hirdetés
. Hirdetés

Így vernek át az Android mobilok gyártói

|

Azt állítják, hogy mobilunk szoftvere biztonsági szempontból naprakész, holott fontos biztonsági javítások hiányoznak róla.

Hirdetés

Hirdetés

Köztudott, hogy az androidos mobilok lassan jutnak hozzá a frissítésekhez: a Google februári frissítése például csak az Android felhasználók 1,1 százaléka számára vált idáig hozzáférhetővé. A baj azonban nagyobb : a Security Research Labs szerint számos androidos mobilgyártó hazudik vásárlóinak a hiányzó biztonsági foltokról.

Az SRL kutatói két éven át elemezték az androidos eszközöket, ellenőrizve, hogy valóban telepítették-e azokat a foltokat, amelyekről a szoftver azt állítja, hogy igen. Kiderült, hogy sok eszköz szoftvere azt állította, naprakész a biztonsági javítások szempontjából, holott tucatnyi fontos javítás hiányzott róla.

A kutatók még olyan nagy gyártók csúcsmodelljeinél is találtak hiányzó elemeket, mint a Samsung és a Sony.

A felhasználók szempontjából ez hatalmas gond, mert abba a hitbe ringatják magukat, hogy védettek, miközben sebezhetők a támadásokkal szemben.

Az SRL ezért egy SnoopSnitch nevű eszközt tett közzé a Play Store-ban, amellyel kideríthetjük, hogy az Andoid mobilunkon minden fontos szoftver telepítve van-e.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.