Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes könyv tölthető le az IT-biztonságról

|

Az élet és az információs társadalom fejlődésével összhangban aktualizálta IT biztonság közérthetően című kötetét a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

Hirdetés

Az idén 50 éves NJSZT jelmondata - "Tudás, Elkötelezettség, Felelősség" - kötelezi a társaságot a civil társadalom infokommunikációs világban való eligazodásának maximális támogatására. Ennek jegyében a 2018-as trendeket és a legégetőbb veszélyforrásokat is bemutató kötet ingyenesen letölthető az NJSZT oldaláról.

Hirdetés

A QUADRON Kibervédelmi Szolgáltató Kft. és a Black Cell Kft. támogatásával megjelenő könyvet a téma kiváló szakemberei, Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos írták - és a téma fontossága miatt a könyv elkészítésében az NJSZT együttműködött a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen alakult Kiberbiztonsági Akadémiával.

A kötet előző, 2017-es kiadását több mint tízezren töltötték le az NJSZT oldaláról, a kötetet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is ajánlja hallgatóinak.

"Akik már letöltötték könyvünk előző változatát, feltétlenül töltsék le az új kiadást is, biztosak lehetnek benne, hogy ez a változat számos olyan új információt tartalmaz, amely a kornak való megfeleléshez nélkülözhetetlen." - hívja fel a figyelmet az IT biztonság közérthetően felelős kiadója, Alföldi István ügyvezető igazgató.

A megújított kötetben részletesebben olvashatunk az e-mailen érkező kártevőkről, az adathalászat felismeréséről, kitér a kötet a PC/laptop használatánál is gyakoribb okostelefonozás kihívásaira, a bankkártyás és internetes fizetési lehetőségek biztonsági kérdéseire, a fake news, a kattintásvadászat társadalmilag is jelentős kérdéskörére.

Rendkívül hasznos, hogy a könyv külön alfejezetet szentel az Európai Unió által idén bevezetett GDPR tudnivalóinak is.

A könyvben összefoglalt ismeretek nemcsak arra alkalmasak, hogy a napi gyakorlatban segítsenek elkerülni a rendszereknek sérülést okozó hibákat, hanem arra is, hogy az ECDL informatikai biztonság moduljának tankönyvéül szolgáljanak.

Az ECDL az informatikai írástudás felhasználói szintű keretrendszere, amelyet Magyarországon eddig már több mint félmillió ember megismert, és a több mint tíz moduljából az egyik nem véletlenül az informatikai biztonság.

Az NJSZT idén egy több mint száz országot számláló mezőnyben kapott rangos nemzetközi díjat - Best Practice Award - társadalmi felelősség kategóriában a nemzetközi ECDL Alapítványtól az IT biztonság moduljáért és az ahhoz hozzáférhetővé tett ingyenes tankönyvért.

A modulhoz kapcsolódó, de attól függetlenül is olvasható, teljesen megújult IT biztonság közérthetően innen tölthető le: http://njszt.hu/de/it-biztonsag-kozerthetoen

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.