Hirdetés
. Hirdetés

Interpol-Kaspersky együttműködés

|

Stratégiai megállapodást kötött a Kaspersky Lab és az INTERPOL a kiberbűnözés ellen.

Hirdetés

Összefogott a Kaspersky Lab és az INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) a biztonságosabb internetezésért. A Kaspersky Lab moszkvai központjában ült tárgyalóasztalhoz Eugene Kaspersky vezérigazgató, Ronald Noble-lel, az Interpol főtitkárával és Noboru Nakatanival, az IGCI ügyvezető igazgatójával.

A találkozó legfontosabb témája a kollektív erőfeszítések fontossága, a számítógépes bűnözés, valamint a felmerülő kibertámadások megléte volt, amelyek visszaszorításával és felszámolásával biztonságosabb internetezést kívánnak elérni. Az ülés legfontosabb eredményeként a Kaspersky Lab tervei szerint 2014-ben kirendelt szakértőket küld az IGCI-hez annak érdekében, hogy növeljék a bűnüldöző szervek számát és hatékonyságát. Az IGCI egy nemzetközi kiberbűnözés elleni szervet kíván felállítani, amelyekhez olyan eszközökre és szakmai ismeretekre van szükség, amelyek segítségével hatékonyabban tudják kezelni a 21. század kiberfenyegetéseinek kihívásait.

„Nagyon elégedett vagyok a találkozó eredményével. Több évtizede ért már, hogy az INTERPOL létrehozzon egy internetre specializálódott szakosztályt, amely végre valóra válhat, az együttműködésnek köszönhetően. Talán mondhatjuk, hogy ez a kezdeményezés nem okozott nagy meglepetést, hiszen régóta terveink között szerepelt, hogy néhány vezető elemzőt helyezzünk át az IGCI-hez Szingapúrba. A kiberbűnözőknek hamarosan semmi esélyük sem lesz elrejtőzni, ami napjainkig igazán nem okozott problémát. Úgy gondoljuk, hogy a kör lassan bezárul a kiberbűnözők körül. - mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és vezérigazgatója.

„Egy igen erős támogatás jött létre köszönhetően Eugene Kaspersky és a Kaspersky Lab közreműködésének. A segítségükkel és a mi szakértelmünkkel, ami 190 országra terjed ki szerte a világon olyan erős védelmet sikerül kiépíteni a kiberbűnözés ellen, amelynek segítségével a jövőben minden kiberbűnözőt a bíróság elé tudunk állítani. Az INTERPOL főtitkára továbbá hozzátette, hogy érzelmek nélkül, elszigetelten nem lehet felvenni a harcot a nemzetközi kiberbűnözés ellen. Továbbá szükség van a magánszektor szakértelmére és támogatására. A kiberbűnözés elleni harc megköveteli a nemzeteken belüli és a nemzetközi jogi fellépéseket, különösen a technológiai szektor vezetőinek kell kiemelkedő szerepet vállalniuk ebben a harcban, mint ahogyan azt a Kaspersky Lab is teszi. - tette hozzá Noboru Nakatani, az IGCI ügyvezető igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.