Hirdetés
. Hirdetés

Ismét nem volt elérhető az EESZT oldala

|

A kért szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Kérjük látogasson vissza később! - írta vasárnap egész este az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér oldala.

Hirdetés

Noha továbbra is lázasan folyik az oltás népszerűsítése, miszerint mindenki éljen a védőoltás lehetőségével, mert ez ellen a vírus ellen csak így tudunk hatékonyan harcolni, és immáron az 5 milliós célt is kitűzte a miniszterelnök, ismét elérhetetlenné vált vasárnap egész este az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) oldala, ahol többek között a koronavírus elleni oltásokra lehet időpontot foglalni.

Annak ellenére, hogy Pfizer-vakcinára már nem, csak Sinophram és AstraZeneca oltóanyagra lehet jelentkezni, az oldal vasárnap kora estétől éjfél előtt 20 percig azt írta:

A kért szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Kérjük látogasson vissza később!

Ezt követően pár percre újra működött az oldal, majd ismét többször elérhetetlenné vált.

A pénteki leállás (amiről részletesen itt lehet olvasni) után szombaton azt írta a Koronavírus tájékoztató oldal:

Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént.

Elvileg így kellene állandóan kinéznie:

A koronavirus.gov.hu oldal azt írja:

Kérjük, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!

További aggodalomra adott okot az újabb leállás, mivel az EESZT-en történő regisztráció dönti el az oltakozás időpontját:

Hirdetés

Mint ismeretes, a rendszer eddigi legnagyobb összeomlása péntek kora reggel történt, miután bejelentették, hogy Pfizer-BioNTech-vakcinákra is lehet időpontot foglalni. A rendszerleállás után az oltópontoknál alakultak ki hosszú sorok, mivel a közösségi oldalakon terjedő információknak köszönhetően kiderült, akkor is meg lehet kapni az oltást, ha valakinek nem sikerült időpontot foglalnia, de egyébként már regisztrált az oltásra.

Az időpontfoglaló rendszer elérhetetlenné válásakor a kormány túlterheléses támadásra hivatkozott, amit egész pénteken próbáltak elhárítani, de a gyakorlatban szombat reggel vált ismét működőképessé az egész.

Az EESZT pénteki összeomlása megbénította a háziorvosok rendszerét is, így receptet, beutalót, leletet sem lehetett feltölteni a rendszerbe. De egyes lapértesülések szerint a gyógyszertári rendszerek is leálltak miatta, így bizonyos patikákban nem fértek hozzá a receptekhez, azaz a gyógyszereket sem tudták kiadni.

Lapunk megkereste az Operatív Törzset, hogy adjanak tájékoztatást az ismételt leállással kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.