Hirdetés
. Hirdetés

"Isten segedelmével" lopta a mobilokról az SMS-eket a CIA

|

Az androidos okostelefonok meghekkelésére szolgáló kémeszközről a WikiLeaks legújabb kiszivárogtatása rántotta le a leplet.

Hirdetés

A WikiLeaks újabb CIA-s hekkelő eszközről szivárogtatott ki olyan adatokat, amelyek megerősítik, hogy a hírszerző ügynökség az Android rendszert futtató okostelefonokat is célba vette.

A HighRise nevű eszköz lényegében egy androidos vírus, amely elfogja a ki- és bemenő SMS-eket, és a CIA szervereire küldi őket.

A CIA egy TideCheck névre hallgató appot használt a hekkelő eszköz telepítésére, ehhez azonban birtokukba kellett kerítenie a mobilt: a telepítés után az ügynöknek kézzel kellett élesíteni a programot, és az első indítás jelszót igényelt. A WikiLeaks szerint a jelszó az "inshallah" volt, ami arabul azt jelenti, hogy "Isten segedelmével, vagy "ha Isten is úgy akarja".

A HighRise csak az Android 4.0 és 4.3 közti OS-változatokon működött, de jó esély van rá, hogy a CIA az újabb verziókra is frissítette a szoftvert. Annyi biztos, hogy a vírust 2013 végén fejlesztették ki, akkoriban pedig az Android 4.0 volt a legújabb változat, vagyis a CIA mindenképp végzett rajta módosításokat, hogy lépést tartson az Android fejlődésével.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.