Hirdetés
. Hirdetés

Itt a legújabb Facebook-horror: 50 millió fiókba törtek be!

|

Még nem tudni, hogy a támadók milyen adatokat loptak el, és mit műveltek a feltört fiókokban.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook egyik adatbiztonsági fejesének, Guy Rosennek jutott az a kétes megtiszteltetés, hogy bejelentse: mintegy ötvenmillió felhasználó fiókja érintett a 2017-ben bevezetett "megtekintés mint" funkció egyik biztonsági rését kihasználó legújabb hekkelésben.

Ez a lehetőség arra való, hogy megnézzük, hogyan látják profilunkat mások. A támadók a funkció biztonsági résén keresztül bejutottak a felhasználók fiókjába, és ott elvileg azt csináltak, amit akartak.

A Facebook reszetelte az érintett felhasználók hozzáférési tokenjeit, hogy megvédje profiljukat, és ugyanezt tette még további negyvenmillió felhasználóval, aki az elmúlt időben használta a "megtekintés mint" funkciót.

Az ígéretek szerint az összes érintett hírfolyama tetején értesítést és részletes magyarázatot kap a történtekről.

További biztonsági intézkedésként a Facebook felfüggesztette a "megtekintés mint" funkció működésését arra az időre, amíg alaposan kivizsgálják a biztonsági eseményt.

Ami  a legaggasztóbb: Rosen szerint egyelőre nem tudni, milyen adatokhoz fértek hozzá a támadók, és mit műveltek a feltört fiókokkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.