Hirdetés
. Hirdetés

Japán 800 új alkalmazottal erősíti meg a nemzeti kiberbiztonság védelmét

|

Májusban egy kibertámadás során a jelentések szerint különböző kormányzati szervek adatait lopták el hackerek.

Hirdetés

A japán kormány a növekvő kiberbiztonsági támadások miatti aggodalmak miatt erősíti az online közegből érkező támadások elleni védelmet. Az ország védelmi minisztériuma bejelentette, hogy további munkatársak felvételével kívánja megerősíteni kiberbiztonsági egységét az egyre kifinomultabb támadások elleni védekezés érdekében.

A Nikkei jelentése szerint a minisztérium 2022 márciusának végéig 800 újabb alkalmazottat kíván felvenni, amivel a japán kormány kiberbiztonsági védelmi egysége a jelenlegi 660 főről közel 1500-ra emelkedne. A felvételi folyamat része lesz a magánszektorból történő felvétel is.

A kiberbiztonsági egység jelenleg a japán önvédelmi erők (SDF) által használt közös rendszerek védelméért felelős. Egy új egységet állítanak fel és indítanak el azonban 2022-ben, amely a teljes SDF kibervédelmét felügyeli, és egyesíti az egyes ágak egységeit - írja a Nikkei a jelentésben.

Hirdetés

A kibervédelem megerősítésére irányuló terveket azután dolgozták ki, hogy májusban egy kibertámadás során a jelentések szerint különböző kormányzati szervek adatait lopták el hackerek úgy, hogy hozzáférkőztek a Fujitsu ProjectWEB platformjához.

Az érintett kormányzati szervek között volt többek között a földügyi, az infrastrukturális, a közlekedési és turisztikai minisztérium, a kabinet titkársága és a Narita repülőtér - közölte az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató.

Ugyanebben a hónapban a japán kormány állítólag arról is döntött, hogy 44 ágazatban új szabályozást vezet be a nemzeti kibervédelem további megerősítése érdekében, részben válaszul az Egyesült Államokban tapasztalt zsarolóvírusos támadásokra.

A kormány azt tervezi, hogy módosítja az egyes szektorokat szabályozó különböző törvényeket egy átfogó indítvány és egy új törvény elfogadásával, amely minden egyes szektor számára előírja a nemzetbiztonsági kockázatok tudatosítását - közölte a Nikkei.

A törvénymódosítás többek között várhatóan érinteni fogja a távközlést, az áramszolgáltatást, a pénzügyeket, a vasútat, a kormányzati szolgáltatásokat és az egészségügyet. Konkrétan ezeknek az ágazatoknak a jelentések szerint meg kell vizsgálniuk a külföldi berendezések vagy szolgáltatások használatából eredő problémákat, beleértve a felhőalapú adattárolást és a tengerentúli szerverekhez való kapcsolódást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.