Hirdetés
. Hirdetés

Jelszólopást tett lehetővé az ismert antivírus program

|

A Trend Micro már javította a hibát egy távoli kódvégrehajtást lehetővé tevő másik sérülékenységgel együtt.

Hirdetés

Tavis Ormandy, a Google it-biztonsággal foglalkozó szakértője a Google Security Research weboldalán tette közzé, hogy hibákat talált a Trend Micro antivírus termékben, amelyek lehetővé teszik a távoli kódvégrehajtást bármely weboldalról és a felhasználók összes jelszavának ellopását. A Trend Micro megerősítette a hibákat, és azonnal kiadott egy automatikus frissítést a kijavításukra. A cég antivírus terméke tartalmaz egy jelszókezelőt, amelyet JavaScriptben írtak, itt talált Ormandy egy API-t, amely lehetővé tette számára a programban tárolt összes jelszóhoz való hozzáférést.

Biztonsági kutatók az elmúlt fél évben több tucatnyi komoly sebezhetőséget találtak egy sor más biztonsági cég termékeiben is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.