Hirdetés
. Hirdetés

Kaspersky: "Vissza a papírhoz - egy kicsit"

|

Gondolatok és tanácsok fürtjét nyújtotta át hallgatóinak a III. Kibervédelem és Információbiztonság Konferencián Eugene Kaspersky, a kibervilág legendás alakja. Meglepő volt az ő szájából hallani, hogy a biztonság fokozásának egyik módja lehet, hogy a digitális platformról visszatérünk a papírhoz - egy kicsit

Hirdetés

Hacktivistákról, huligánokról, ügynökökről, terroristákról és gerillákról szólt Kaspersky, azokról, akik a kibertér biztonságát veszélyeztetik. A biztonsági szakértő szerint a kormányoknak meg kell alkotniuk a kibertér szabályait, meg kell határozniuk, hogy ott mit szabad és mit nem szabad tenni.

Hirdetés

A kibertámadásokról, a kiberháborúról szólva hangsúlyozta, hogy az eszköz ebben a relációban a szoftver – ami értelemszerűen meghatározza a védelem eszközeit is. Visszatekintett a közelmúlt ismertté vált kibertámadásokra, és azt mondta, hogy nem tudjuk, hol, melyik országban, mikor, milyen célpont ellen indul majd a következő attak.

„Több mint húsz éve dolgozom a biztonság területén, természetes, hogy paranoiás vagyok. Ám optimista is vagyok, ezért mondom, hogy túl fogjuk élni” – fejezte be előadását a Kaspersky Lab vezérigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.