Hirdetés
. Hirdetés

Kaspersky: kis ügynök, nagy biztonság

|

A Light Agent Virtualization Security erőforrás-kímélő védelmet ad Citrix, Microsoft és VMware környezetekhez.

Hirdetés

Új, kisügynökös technológiáját a Kaspersky Lab Budapesten megrendezett, regionális Biztonsági Elemző Csúcstalálkozóján jelentette be. A Security for Virtualization Light Agent a Kaspersky első, Microsoft Hyper-V és Citrix XenServer felhasználók számára optimalizált biztonsági megoldása, amely a VMware felhasználóknak az ügynök nélküli és a könnyű ügynökös védelem közötti választás lehetőségét kínálja.

Mostanáig a legtöbb vállalatnak el kellett döntenie, hogy a virtualizált környezet védelmének kialakításakor a teljesítmény vagy a biztonság rovására köt kompromisszumot. Az ügynök nélküli biztonsági modellek kímélik a teljesítményt, mivel a védelemmel járó feladatokat a virtuális gépeken kívül, egy dedikált virtuális berendezésen hajtják végre. Ez a megközelítés azonban korlátozza a fejlett biztonsági felügyelet és hálózatvédelem megvalósítását a virtuális végpontokon. Az ügynökalapú védelem (amely „hagyományos” biztonsági megoldások telepítését feltételezi minden egyes virtuális gépen) ezzel szemben túlzottan nagy számítógép-teljesítményt követel, így ellentétes a virtualizáció lényegét adó, jobb erőforrás-hasznosítással.

 

A Kaspersky Lab új light agent modelljében az erőforrásfaló biztonsági műveleteket egy dedikált virtuális berendezés végzi el, a hypervisor szintjén. A megoldás ezen a naprakész állapotban lévő, virtuális berendezésen vezeti át a virtuális hálózati forgalmat és a fájlokat, így biztosítja, hogy a virtuális gépek mindig teljes mértékben védettek legyenek a legfrissebb biztonsági frissítések által. A hálózat terhelését csökkenti, hogy ehhez az antivírus adatbázisok redundáns példányait nem kell eljuttatni minden egyes virtuális gépre. További erőforrásokat szabadít fel a Kaspersky Lab intelligens szkennelő szolgáltatása, amely ügyel arra, hogy a már átvizsgált fájl ne menjen keresztül újbóli ellenőrzésen. A szolgáltatás mindazokat a biztonsági funkciókat tartalmazza, amelyek a Kaspersky Lab ügynök nélküli megoldásában érhetők el, így többek között az adathalászat elleni védelmet, a heurisztikus fájlelemzést, valamint a Kaspersky Security Network valós idejű, felhő alapú tudásbázisát az új fenyegetések és rosszindulatú alkalmazások elleni védekezéshez.

A Kaspersky Security for Virtualization Light Agent, miként neve is utal rá, csupán egy kisméretű, könnyű szoftverügynököt helyez el a virtuális gépeken, amely nagyban különbözik a hagyományos, ügynökalapú modellben található, erőforrás-igényes szoftvertől. Az újraindítás nélkül telepíthető, kis ügynök azonban a Kaspersky Lab teljes biztonsági szakértelmét elérhetővé teszi a virtuális hálózat védelme érdekében.

Továbbra is a portfólióban marad a – jelenleg csak VMware környezetekhez kínált – Kaspersky Security for Virtualization Agentless termék, amely adatközpontok vagy az internetre nem kapcsolódó szerverkörnyezetek számára, valamint olyan helyzetekben adhat megoldást, amelyekben a folyamatosan magas konszolidációs arány mellett minden újabb virtuális gép automatikus védelme a legfontosabb követelmény.

A Kaspersky Security Center adminisztrációs konzolt használó Kaspersky Security for Virtualization (mind az Agentless, mind a Light Agent változat) ugyanarról a felületről menedzselhető, mint a Kaspersky Lab fizikai gépekhez készült biztonsági megoldásai, így átfogó képet ad a különböző környezetek állapotáról és védelméről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.