Hirdetés
. Hirdetés

Kémkedő appokat találtak az Android áruházban

|

A felhasználók személyes információit gyűjtögető mobilalkalmazások eredetileg mások megfigyelésére készültek.

Hirdetés

Hirdetés

Az Avast biztonsági cég a felhasználók adatai után kémkedő appokat talált a Google Play áruházban, amelyek begyűjtik a mobilozók tartózkodási helyét, kapcsolati adatait, sms-eit és hiváslistáit. Az appokat - Track Employees Check Work Phone Online Spy Free, Spy Kids Tracker, Phone Cell Tracker, Mobile Tracking, Spy Tracker, SMS Tracker és Employee Work Spy - időközben eltávolította az áruházból a Google, de addigra már 130 ezren töltötték le őket.

Furcsa módon a gazdáik ellen forduló appok úgynevezett stalkerware-ek voltak, eredeti funkciójuk alkalmazottak és gyerekek figyelése volt, tehát már eleve illegális tevékenységre készültek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.