Hirdetés
. Hirdetés

Kiberbűnözőktől kell rettegniük a repülőn utazóknak

|

Utasok milliói lehetnek veszélyben, ha nem sikerül megakadályozni a hackereket a repülőgépek és a légi irányítás rendszereinek feltörésében.

Hirdetés

Az amerikai számviteli hivatal (GAO), egy 56 oldalas jelentést készített arról, miképpen próbálja a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) megakadályozni a kibertámadásokat, miközben modernizálják a légi irányítás rendszerét, és egyre több hálózatba kapcsolt repülőgépet állítanak csatasorba.

Hirdetés

A jelentés szerint, bár a hivatal tett lépéseket a kiberbiztonság tekintetében, több veszélyforrást még mindig nem sikerült kiküszöbölni, ami miatt az FAA nem lesz képes garantálni a légiközlekedés biztonságát.

 

A legnagyobb veszélyben a légi irányítás rendszere van mivel GAO szerint nem készült teljes elemzés arról, milyen veszélyek leselkednek az IT-rendszerükre, valamint hiányosságokat tapasztaltak a jelenlegi kiberfenyegetettségi menedzsmentben, amit nem sikerült egy kézbe összefogni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.