Hirdetés
. Hirdetés

Kiberháborút hirdetett Oroszország ellen az Anonymous hackercsoport

|

A szolgáltatásmegtagadással járó (DDoS) támadás már számos weboldalt érintett.

Hirdetés

Az Anonymous hackerkollektíva kiberháborút hirdetett Oroszország ellen, azt állítva, hogy több orosz kormányzati és az RT weboldalát is működésképtelenné tették.

A magukat a csoportot képviselőinek valló közösségi médiafiókok csütörtök este bejelentették, hogy "hivatalosan is kiberháborút indítottak az orosz kormány ellen", és több tucatnyi weboldalt tettek működésképtelenné, válaszul Oroszország ukrajnai katonai akciójára.

Hirdetés

Az orosz kormány, a Kreml, a Duma, a védelmi minisztérium és az RT honlapjait egyaránt érintette a nyilvánvaló kibertámadás, egyes honlapok lelassultak, mások pedig hosszabb időre leálltak a nap folyamán.

"Támogatjuk #Ukrajna népét... Nem fogjuk elfelejteni az életeket..." - tweetelte az egyik, a hackercsoporthoz kapcsolódó fiók, míg egy másik azt írta: "A Putyin-rezsimnek nagyon nehéz lesz kiheverni a támadásainkat!".

Egy másik bejegyzésben egy magát az Anonymous képviselőjének valló fiók azt írta, hogy bár a műveleteik "az orosz kormányt célozzák", de "elkerülhetetlen, hogy a magánszektort ne érintsék".

"Miközben világszerte darabokra zúzzák az internetszolgáltatóitokat, értsétek meg, hogy ez teljes mértékben az orosz kormány és Putyin akcióira irányul" - írta a fiók az oroszoknak szóló üzenetében.

Az Anonymous decentralizált csoportként nem rendelkezik központi hierarchiával vagy vezetéssel, ezért a működése során a különböző politikai nézőpontokból felmerülő kérdések széles skáláját veszi fel.

Az Anonymoushoz kötődő hackerek korábban többek között megtámadták az amerikai kormány honlapjait, a Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA), a Westboro Baptista Egyházat, az ISIS-t, a szcientológiai egyházat és az Epilepszia Alapítványt - amelyet 2008-ban villogó stroboszkópokkal támadtak meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.