Hirdetés
. Hirdetés

Kihirdették az Év információbiztonsági dolgozata cím nyerteseit

|

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az "Év információbiztonsági szak- és diploma-dolgozata" pályázat nyertesét. Az idén már 16. alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szakdolgozatukat az információbiztonság témakörében írják.

Hirdetés

2018-ban Podholiczki Evelin, NKE Államtudományi és Közigazgatási Kar Elektronikus Közszolgálati Intézet hallgatója - szakdolgozat (BSc) kategóriában, míg Legárd Ildikó, az NKE Államtudományi és Közigazgatási Kar Elektronikus Közszolgálati Intézethallgatója - diplomadolgozat (MSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet.

Hirdetés

Az "Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata" cím olyan nyilvános pályázatként lett meghirdetve, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak. Idén összesen öt dolgozat érkezett be a bíráló bizottsághoz, két felsőoktatási intézményből.

A szakdolgozat kategóriában nyertes Podholiczki Evelin "Az információbiztonság felelős szerepe egy közigazgatási szervnél. Biztonságban vannak egészségügyi adataink? című szakdolgozatával jelentkezett.
A dolgozat az egészségügyi rendszerek kiberfenyegetéseit vizsgálja, széles körű nemzetközi kitekintést alkalmazva a témában. Kifejti a NATO, Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok kiberbiztonsági törekvéseit, továbbá kitér az információbiztonságra és egészségügyi információk védelmére. Magyarország vonatkozásában bemutatja az információs rendszerek védelmi intézkedéseit, az információbiztonsági felelős szerepét és a hazai kibervédelem intézményrendszerét. A dolgozat kiemelten vizsgálja az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működését, jogszabályi hátterét és kiberbiztonsági kihívásait.

A diplomadolgozat kategóriában nyertes Legárd Ildikó a NKE Államtudományi és Közigazgatási Kar Elektronikus Közszolgálati Intézet hallgatója a "Az elektronikus információbiztonság-tudatosság és tudatosítás jelenlegi helyzete, lehetőségei és kihívásai a közszolgálatban" című diploma dolgozatában, "Az Európai Unió és Magyarország is egyre nagyobb kiberbiztonsági kihívásokkal kényszerül szembenézni, így óriási jelentőséggel bír, hogy a közigazgatásban dolgozók önmaguk is megfelelően felkészültek legyenek az elektronikus információbiztonság területén, azaz megvalósuljon a biztonságtudatosság.

A kutatás feltérképezi a magyar közigazgatásban dolgozó átlagos felhasználók elektronikus információbiztonság-tudatosságát, a szervezeteknek a biztonságtudatos szervezeti kultúra kialakítása érdekében végzett tudatosító tevékenységét."


A Hétpecsét Egyesület szeptemberi fórumán a nyertesek kihirdetése után Legárd Ildikó bemutatta dolgozatát, majd válaszolt a szakmai közönség kérdéseire. Az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület elnöke, Gasparetz András adta át szeptember 19-én, az Egyesület, LXXXII. "Információvédelem menedzselése" c. szakmai fórumán. A nyertesek idén is átvehették a Herendi Porcelánmanufaktúra "bölcs bagoly" porcelánfiguráját dr. Ködmön Istvántól, aki az Egyesület alelnöke és a Herenden termelési igazgató.

Az Egyesület tagjain keresztül lehetőség van különdíjak odaítélésére is. Idén Vékás Sándor Legárd Ildikónak adta át a KÖZINFORMATIKA Nonprofit Kft. által felajánlott díjat.
"Dicsérő" oklevelet kaptak azok a pályázók, akik ugyan most nem nyertek, de szak-, vagy diplomadolgozatuk igen magas színvonalúaknak bizonyultak és a szakmai zsűri érdemesnek találta készítőiket.

A nyertes pályaművek nem jöhettek volna létre elkötelezett konzulensek nélkül, így a Fórumon oklevelet adtak át Dr. Krasznay Csaba és Dr. Michelberger Pál részére, elismerve ezzel szakmai hozzájárulásukat.

Különösen nagy öröm az Egyesület vezetősége és tagjai számára, hogy az elmúlt évek pályaművei azt bizonyítják, egyre több szakmai műhely kapcsolódik be a nemes versengésre. Az idei pályázatok az alábbi intézmények szakmai műhelyeiből kerültek ki: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Óbudai Egyetem. Reméljük, 2019-ben még népesebb lesz ez a lista.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.