Hirdetés
. Hirdetés

Kínából támadtak Dél-Koreára

|

Az ország bankjai és televíziói szenvedték meg a cybertámadásokat.

Hirdetés

Az elmúlt héten komoly cybertámadások érték Dél-Koreát, amelyeknek a legfőbb áldozatai az ország bankjai és televíziói lettek. Az online bankszolgáltatások mellett az ATM-eket is kivonták a forgalomból, az adók pedig képtelenek voltak sugározni, mivel a gépeiket teljesen lekapcsolták. Először DDoS-alapú támadásokra gondoltak a szakértők, de hamar kiderült, hogy malware-ről van szó.

A hatóságok vizsgálata első körben arra derített fényt, hogy a hackerek kínai IP-címet használtak a szerverek eléréséhez és a kártevők elhelyezéséhez. Ebben a szakaszban még nem zártak ki semmilyen lehetőséget, sőt, egyes biztonsági szakértők észak-koreai támadást sejtettek, amely a kínai címek beiktatását is megmagyarázta volna (a múltban már volt erre példa). 

A dél-koreaiak szerint egy IP-cím nem erősítheti meg, hogy ki és honnan támadt, ráadásul az újabb bizonyítékok szerint talán mégsem Kína a felelős. A hatóságok folytatják a nyomozást, és közben a biztonsági fokozatokat magasabbra emelték.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.