Hirdetés
. Hirdetés

Kisebb pánikot keltett a Facebook a robbantástól távol

|

A biztonsági ellenőrzést arra fejlesztette ki a Facebook, hogy felkutassa azokat az embereket, akik egy vészhelyzet környékén tartózkodnak.

Hirdetés

A vasárnap a pakisztáni Lahorban elkövetett a terrortámadás - melynek következtében több mint 70-en életüket vesztették és több mint 300-an megsebesültek a húsvétot ünneplő tömegben - után a Facebook biztonsági ellenőrzés funkciója egy hiba miatt a robbantástól igen távol lévő felhasználókkal lépett kapcsolatba az Egyesült Államokban, Indiában és az Egyesült Királyságban, komoly kellemetlenséget okozva nekik. Egyesek a következő szöveges üzenetet kapták mobiljukra: "Facebook Safety Check: Are you affected by the explosion? Reply SAFE if you're ok or OUT if you aren't in the area,", miközben nem említették meg számukra, hogy a robbantás hol történt.

Ami azért furcsa, mert mások olyan üzenetet kaptak, amely tartalmazta a terrortámadás pontos helyét. A Facebook később elnézést kért a funkció hibája miatt bekövetkezett kellemetlenségekért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.