Hirdetés
. Hirdetés

Kövér számlát ér a rossz jelszókezelés

|

A McAfee felmérése szerint a britek nagyon lazák a tabletek és az okostelefonok jelszavas védelmében.

Hirdetés

A McAfee legújabb tanulmánya azt vizsgálta, hogy a britek miképp viszonyulnak az okostelefonjaik és a tabletjeik jelszavas védelméhez. Mint kiderült, elég lazák, ugyanis milliók kockáztatják az adataik biztonságát és a kövérre hízott telefonszámlát. 

A megkérdezett 1000 fogyasztó kétharmadát egyáltalán nem érdekelte, hogy PIN-t vagy jelszót használjon a telefonján. A tabletek esetében a helyzet még rosszabb, itt csak az emberek 8 százaléka állított be jelszavad védelmet. Ennek ellenére még a jelszót használók 62 százaléka is elismerte, hogy megosztja a belépési adatokat másokkal. Az emberek harmada a gyerekeknek mondja el a jelszavakat, minden ötödik felhasználó gyereke pedig tudja is ezeket.

Az utóbbi helyzet már csak az in-app vásárlások miatt is veszélyes - remek példa a nemrég történt eset, amikor egy 5 éves fiú majd 600 000 forintot költött az appokon belül. Az Apple ebben az esetben végül úgy döntött, hogy teljes mértékben visszatéríti a szülőknek az 1700 fontot, amelynek elköltéséről a pénzintézet is informálta a szülőket. 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.