Hirdetés
. Hirdetés

Leégett a Samsung Galaxy ujjlenyomat-olvasója

|

Kiderült, hogy elég egy olcsó kijelzővédő, és a Galaxy S10 felhasználó-azonosító rendszere bárkit beenged.

Hirdetés

Hirdetés

A Samsung elismerte, hogy a Galaxy S10 használatát egy komoly biztonsági probléma teszi kockázatossá: egyes kijelzővédők megzavarhatják a képernyőbe beépített ujjlenyomat-érzékelést.

A hibáról a The Sun számolt be elsőként egy olyan esetre hivatkozva, amelyben egy S10 tulajdonos olcsó kijelzővédőt vásárolt a mobiljára, és annak felhelyezése után bármelyik ujjával be tudott lépni, holott csak a jobb hüvelykujját regisztrálta. Sőt, a férje is vidáman fel tudta oldani a lezárást az egyik ujjával. Szóltak a Samsungnak, és a gyártó elismerte a hibát, amelyről annyit mondott, hogy kivizsgálja.

Amíg a megoldáson dolgozik, a Samsung azt ajánlja, hogy ne használjunk Galaxy S10 mobilunkhoz más gyártóktól származó kijelzővédőt.

Az eszköz ujjlenyomat-olvasója egyébként nem fény-, hanem hanghullámokkal dolgozik, és a tapasztalatok szerint tényleg elég megbízhatatlan. A trend az, hogy az ujjlenyomat-érzékelést egyre inkább 3D arcfelismerésre cserélik a gyártók, úgyhogy a hibától függetlenül is alighanem az S10 volt az egyik utolsó mobil, amelyik ezt a megoldást használta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.