Hirdetés
. Hirdetés

Lecsapott Izraelre az Anonymus

|

A hackereknek nem sikerült feltörni a kormányzati honlapokat, de a zenipar áldozatul esett.

Hirdetés

A fontosabb izraeli honlapok ellenálltak, de több szórakoztató zenei internetes oldal "elesett" az Anonymus csoport hackereinek keddi, „elektromos holokausztként” meghirdetett akciójában - értesült a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja.

Hirdetés

Keddre összehangolt kibertámadást ígért Izrael ellen a hackercsoport, és sikerült is több tucat honlapot működésképtelenné tennie, de ezek között főleg helyi, éppenséggel békepárti zenészek, rockzenekarok internetes oldalai voltak, valamint egy ifjúsági tehetséggondozásnak szentelt hely a világhálón.

Feltörték többek között Salom Hanohnak, egy ismert baloldali, a palesztinokkal békére törekvő veterán zenésznek az oldalát, Ivri Lider izraeli popsztár és a Hadag Hanahas hiphopegyüttes internetes felületét, de a kneszet honlapja és más fontosabb oldalak sikerrel ellenálltak a támadásnak.

 

A hackerek azt állítják, hogy kibertámadásukkal sikerült számos email-címet is működésképtelenné tenniük, és nyilvánosságra hozták az eredményesen meghackelt oldalak és elektromos címek listáját.

Az Anonymus vagy annak Anonghost néven jelölt csoportja évek óta intéz kibertámadást Izrael ellen április 7-én, állításuk szerint így akarván bosszút állni a palesztinokat ért sérelmekért. Idén azt ígérték, hogy megbénítják a kormányzati, a katonai és a közéleti portálokat, de ezek mindeddig rendben működnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.