Hirdetés
. Hirdetés

Börtön vár a WannaCry zsarolóvírust megfékező hekkerre

|

Marcus Hutchinsról kiderült, hogy korábban maga is vírusokat írt.

Hirdetés

Hirdetés

Egy brit kiberbiztonsági szakembert, akit a WannaCry vírus 2017-es hatástalanításáért hősként ünnepelt a világ, most az Egyesült Államokban bűnösnek mondták ki vírusírás vétkében.

Marcus Hutchins szűkszavú közleményt adott ki az ügyről, melyben tudatta, hogy még biztonsági karrierjének megkezdése előtt foglalkozott rosszindulatú kódok készítésével.

Hutchins 2017. májusában azzal került a reflektorfénybe, hogy sikerült megfékeznie a világméretű WannaCry zsarolóvírus-járványt, amely százezerszám fertőzte meg a számítógépeket világszerte, és fontos közintézmények, kórházak, gyárak, iskolák számítógépes rendszereit bénította le több, mint 150 országban.

A biztonsági szakembert később Las Vagasban tartóztattak le, és azzal vádolták, hogy olyan kártékony kódot írt és árusított, amely online bankolási hitelesítő adatokat lopott el a fertőzött gépekről.

Hutchinsot a tíz vádpont közül végül is kettőben mondták ki bűnösnek, de ezekért külön-külön is egy év börtönt és súlyos pénzbüntetést kaphat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.