Hirdetés
. Hirdetés

Leváltanák a jelszavakat

|

A PayPal és a Lenovo biztonságosabb online hitelesítési eljárásokon dolgoznak.

Hirdetés

A Lenovo és a PayPal négy másik vállalat társaságában elindították a FIDO-t, a Fast Identity Online Alliance-t, amely az online azonosítást igyekszik megreformálni. A jelenlegi, jelszavakkal történő hitelesítés az újrafelhasználás, a kártevők és a phising veszélyeinek is ki van téve, ráadásul idővel elavulnak az adatlopások miatt.

A FIDO a jelszavak helyett egy szabványos megközelítésben gondolkodik, amely automatikusan ellenőrzi, hogy jelen van-e egy Alliance-képes eszköz, majd felajánlja a felhasználónak, hogy lecserélje a jelszavait biztonságosabb megoldásokra. 

Az új elképzelés több megoldást is magába foglalna, így például biometrikus ujjlenyomat-azonosítást, hang- és arcfelismerést, valamint további létező technológiákat. Az új protokoll állítólag úgy készülne, hogy lehetővé tegye a fejlesztéseket is. A FIDO adatai szerint a legtöbb online felhasználó 3-4 jelszót kombinál a hétköznapjai során, ez azonban komoly kockázati tényező az egyik fiók elvesztése esetén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.