Hirdetés
. Hirdetés

Már a Microsoft OneDrive is vírust terjeszt

|

A bűnözők újabb kreatív módszert találtak, hogy álcázzák rosszindulatú linkjeiket.

Hirdetés

A kiberbűnözők folyamatosan keresik a módját, hogy  a felhasználókat rosszindulatú weboldalakra csalják, vagy rávegyék vírusfertőzött fájlok letöltésére, és legújabban a Microsoft egyik szolgáltatását is felhasználják arra, hogy megbízható külsőt adjanak hivatkozásaiknak.

A Forcepoint biztonsági cég fedezte fel a támadást, amely a Microsoft OneDrive for Businesst érinti: a bűnözők rosszindulatú programokat hosztolnak rajta, és a hivatkozásokat e-mailek mellékleteként küldik el áldozataiknak.

A microsoftos domain láttán az áldozatok azt hihetik, hogy megbízhatóak a linkek, és letöltik a csatolt fájlokat, amelyek megfertőzik rendszerüket.

 A Forcepoint szerint a legtöbb melléklet, amit a OneDrive-on hosztolnak, a Dridex és az Ursnif víruscsaládddal van megfertőzve. A mellékleteket végrehajtható fájlok vagy olyan archívumok formájában továbbítják, amelyek egy JavaScript letöltőt tartalmaznak. A támadások elsősorban ausztrál és nagy-britanniai felhasználókat érintenek, de a megtámadottak köre később alighanem bizonnyal bővülni fog.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.