Hirdetés
. Hirdetés

Már az Android mobilokat is fenyegetik a zsarolóvírusok

|

Tavalyhoz képest az idei első negyedévben megháromszorozódott az okostelefonokra szakosodott zsarolóvírusok száma.

Hirdetés

Bár a zsarolóvírusok elsősorban a Windows PC-ket támadják, egyre jobban terjednek a mobilváltozatok is. Szaporodásuk ijesztő mértékű: tavalyhoz képest az idei első negyedévben megháromszorozódott a számuk!.

A Kaspersky Lab, új jelentése szerint míg 2016 első három hónapjában 61832 mobilos zsarolóvírus-fájlt detektáltak, idén 218625-at. Továbbra is a Trojan-Ransom.AndroidOS.Fusob.h a legelterjedtebb mobilos zsarolóvírus, a támadások 45 százalékát ezzel a kóddal követték el.

Miután a trójai települt a mobilra, rendszergazda jogosultásogot kér, különféle adatokat (GPS koordinátákat, hívási listákat) gyűjt ki a gépről, és feltölti őket egy titkos szerverre. Majd ha olyan parancsot kap a szerverről, blokkolja a hozzáférést az eszközhöz.

A Kaspersky szoftverei összességében 480 millió rosszindulatú online támadást érzékeltek és tartóztatottak fel, és 80 millió URL-nél észleltek kártékony kódot. Olyan lappangó vírust, amelynek céla a felhasználók bankszámlájának megcsapolása volt, 280000 számítógépen találtak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.