Hirdetés
. Hirdetés

Már megint tilosba tévedt a Microsoft

|

Brazíliában beperelték a céget a Windows 10 jogosulatlan adatgyűjtése miatt.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoftot újból az adatvédelmi törvények megsértésével vádolják: ezúttal Brazíliában perelték be a céget, és 2,87 millió dolláros kártérítést követelnek tőle.

Az ügyészek szerint a cég felhasználói adatokat gyűjt az érintettek hozzájárulása nélkül, a Windows 10 alapbeállításai ugyanis lehetővé teszik a számára, hogy hozzáférjen a böngészési előzményekhez, az e-mailek tartalmához, és a felhasználó földrajzi helyéhez.

A vád szerint a Microsoft ezeket az adatokat azért gyűjti, hogy célozott hirdetések számára adja őket tovább. És bár elvileg volna lehetőség az adatgyűjtés letiltására, ez túl bonyolult, és még siker esetén is eljutnak bizonyos adatok a Microsoft szervereire.

A vizsgálatot végző brazil kormányügynökségek felszólították a Microsoft, hogy olyan adatbiztontási vezérlésekkel lássa el a Windows 10, amelyek segítségével a felhasználók érdemben tudják befolyásolni az adatgyűjtést.

Az ügyészek 15 napos határidőt szabtak a módosítások elvégzésére, és ha az intézkedések elmaradnak, minden nap késlekedésért közel 30000 dolláros bűntetéssel sújtanák a Microsoftot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.